10. Museum Jacht en Mens
Vanaf heden 500 vierkantemeter tentoonstelling

”De geschiedenis van de jacht” is de titel van de nieuwe permanente tentoonstelling in het hart van de Burcht Brüggen.
Door de moderne enscenering krijgt de bezoeker een duidelijk inzicht in de geschiedenis van de mensheid door het exemplarische voorbeeld van de jacht.
De vormgeving van de expositieruimte en de thematik maakt het verband duidelijk tussen de jager en zijn buit en de jager in ons.
Terwijl men door het historische gebouw gaat en zich met de gestelde vragen bezig houdt, worden de bezoekers uitgenodigd zich als een onderdeel van de wisselwerking tussen de mens en de natuur te ervaren. Na de bezichtiging van de expositie ”De zeven argumenten voor de jacht in de tegenwoordige tijd” en een opwindende reis door de geschiedenis van de jacht, is het ook steeds de moeite waard een kijkje te nemen in een door het museum geconcipeerde tijdelijke tentoonstelling.
Vanuit de uitzichttoren heeft men een fantastisch uitzicht op de Nederrijn, hetgeen de belevenissen in de burcht uniek maakt.
In een lesruimte op de bovenste etage van de burcht, kunnen bezoekers op directe wijze, veel te weten komen en vragen stellen over de bossen en het wild. De ruimte is ingericht met moderne technieken en aanschouwelijke objecten zodat bezoekers hier informatie kunnen krijgen over verschillende onderwerpen op het gebied van natuur en jacht, individueel afgestemd op de bezoekers. Er worden excursies zoals boswandelingen met gids, nachtelijke museumrondleidingen en bijvoorbeeld fotoshows en speeldagen aangeboden.
Een overzicht van onze excursies en evenementen is te verkrijgen via de post.
Openingstijden: maart – oktober: di – zo, 10:00 – 16:00 uur november – februari: di – fr, 10:00 – 16:00 uur zo, 10:00 – 16:00 uur
Contact: Museum Mensch und Jagd Burgwall 4, 41379 Brüggen, Tel.: 0(049) 21 63/57 01 191 www.menschundjagd.de

Inhoudsopgave

Netwerk natuur en cultuur

1. Neanderthal Museum

2. Naturkundig Museum Benrath

3. Archeologisch Museum Haus Bürgel

4. Biologisch Station Haus Bürgel

5. Kinderboerderij stad Neuss

6. Geologische Dienst NRW

7. Niederrheinisches Freilichtmuseum

8. Natuurparkcentrum Haus Püllen

9. Infocentrum van de Biologische Station Krickenbecker Seen

10. Infocentrum Groote Heide

11. Museum Jacht en Mens

12. Museum De Locht, National Asperge- en Chapignonmuseum

Actueel

Impressum

Privacy Policy

naar de top van de pagina


net:natuur_cultuur Het Verbond der naturkundige Musea aan Rijn en Maas