7. Natuurparkcentrum Wachtendonk Haus Püllesn van het Natuurpark Schwalm-Nette

Natuurpark Schwalm-Nette
Landschap met een hoge recreatiewaarde.
Uitgestrekte bossen en open weidevlaktes, met talrijke kleine beekjes, riviertjes en meren. Eén van de prachtigste natuurgebieden is gelegen langs de Nederlands-Duitse grens tussen de rivieren de Maas en de Niers.
Uitgestrekt over een oppervlak van 43,5 qm biedt het Natuurpark Schwalm-Nette, een landschap met een hoge recreatiewaarde en van groot ecologisch belang. Sinds 1976 telt het Natuurpark Schwalm-Nette tot het 80 qkm grote Nederlands-Duitse Grenspark Maas-Schwalm-Nette.
Natuurparkcentrum Wachtendonk Haus Püllen
In Haus Püllen bevindt zich het noordelijke natuurparkcentrum van het Natuurpark Schwalm-Nette met een divers aanbod voor bezoekers aan informatie, educatie en exposities.
Hier kunt u zich laten informeren over landschappelijke ontwikkelingen uit de tijd van 240.000 jaar geleden tot nu. Op een reis door de tijd kunt u beleven hoe de mens heeft ingegrepen in de natuur. Aan de hand van vier grote landschaps- modellen, luisterteksten over oude burchten en watermolens en een dia-show wordt een interessante indruk gegeven van de bijzonderheden in het park. Tevens word door middel van twee modellen met stromend water, weergegeven wat de uitwerkingen zijn van hoogwater.
Ook vindt u in Haus Püllen wetenswaardigheden over planten en diersoorten, de natuur en de geschiedenis van de regio Nederrijn. Daarnaast krijgt u praktische tips voor wandel- en fietsroutes.
Wat nog meer wordt aangeboden:
Rondleidingen door de permanente tentoonstelling met 12 modellen, wisselende exposities betreffende culturele en landschappelijke thema’s, educatie voor scholen, seminars en bijscholingen excursies en cursussen voor geïnteresseerde bezoekers, boerentuinen en een boomgaard.
Speciale aanbiedingen voor groepen en schoolklassen
Thema: ontstaansgeschiedenis van het Natuurpark Schwalm-Nette
Voor schoolklassen gratis.
Voor recreatiegroepen bedragen de kosten 1,50 EUR pp, evt. met korting 1,00 EUR p. p.
De bezoeker gaat onder begeleiding op een reis door de tijd, vanaf de voorlaatste IJstijd van ongeveer 240.000 jaar geleden, via de Middeleeuwen, weer terug naar de tegenwoordige tijd en door naar de toekomst.
12 modellen geven de historische ontwikkelingen van het ontstaan van het natuurpark weer. Aan de hand van vragenlijstjes kan wezenlijke informatie van de tentoonstelling zelfstandig worden uitgewerkt.
Bij de gezamenlijke bespreking van de antwoorden aan het einde van de rondleiding worden verdere wetenswaardigheden verteld over de biologie van dieren en planten in het natuurpark en over het landschap en de cultuur. Tijdsduur: ca. 1,5 tot 2 uur.
Openingstijden: maart bis oktober: di – fr: 9 – 12:00 uur en 14 – 17 uur, za, zo en fr: 9 – 12:30 uur en 13 – 17 uur, november – februari: di – fr: 9 – 12:00 uur en 14 – 17 uur, za, zo en fr gesloten.
Gesloten: Nieuwjaarsdag, Carnaval, Goede Vrijdag, Kerst.
Verdere informatie is te verkrijgen bij: Naturparkzentrum Wachtendonk, Haus Püllen, Feldstraße 35, 47669 Wachtendonk, tel: 0(049) 28 36-91 99 00, e-mail: wachtendonk@naturparkschwalm-nette.de www.naturparkschwalm-nette.de
contactpersoon:
Walter Dobbek

Inhoudsopgave

Netwerk natuur en cultuur

1. Neanderthal Museum

2. Naturkundig Museum Benrath

3. Archeologisch Museum Haus Bürgel

4. Biologisch Station Haus Bürgel

5. Kinderboerderij stad Neuss

6. Geologische Dienst NRW

7. Niederrheinisches Freilichtmuseum

8. Natuurparkcentrum Haus Püllen

9. Infocentrum van de Biologische Station Krickenbecker Seen

10. Infocentrum Groote Heide

11. Museum Jacht en Mens

12. Museum De Locht, National Asperge- en Chapignonmuseum

Actueel

Impressum

Privacy Policy

naar de top van de pagina


net:natuur_cultuur Het Verbond der naturkundige Musea aan Rijn en Maas